Польща збільшить кількість лобістів у Брюсселі

Вівторок, 8 січня 2019, 13:25

Варшава створить центр лобіювання для польських підприємців у Брюсселі, щоб допомогти їм збільшити вплив на створення законодавства ЄС.

Про це повідомляє Euractiv.

За даними польського Міністерства підприємництва та технологій, понад 70% законодавства ЄС впливає на діяльність польських компаній, але вони мають незначний внесок у створення цього законодавства порівняно з німецькими або французькими компаніями.

"Це має бути імпульсом для більшої активності та присутності польських підприємців у Брюсселі. Йдеться про створення інструменту, завдяки якому польські компанії зможуть більш ефективно захищати свої інтереси і отримувати нові можливості для розвитку", - сказав заступник міністра підприємництва і технологій Марцин Оцепа.

Реєстрація організації, яка буде вести Діловий дім Польщі, буде завершена протягом декількох тижнів.

"Польські підприємці повинні побачити більш активну присутність в ЄС також у лобістському вимірі. Чим сильніше буде представництво польських компаній у столиці ЄС, тим краще їхній голос буде почутий", - сказав Оцепа.

Громадський реєстр Єврокомісії показує, що лише десять асоціацій або організацій, що представляють польські компанії, мають своїх лобістів у Брюсселі. За словами заступника міністра, 68 осіб працюють у Брюсселі порівняно з 1400 з Німеччини.

У країнах-членах ЄС налічувалося загалом 4100 лобістських організацій, з яких Польща мала 93, тоді як Німеччина та Бельгія мали понад 700.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.