Моравецький: чиновники в Брюсселі роблять з Польщі "цапа-відбувайла"

Середа, 9 січня 2019, 13:59

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що чиновники в Брюсселі проводять політику дискримінації стосовно окремих держав-членів ЄС.

Про це він сказав у інтерв’ю американському телеканалу CNBC.

"До різних державах, до різних членів ставляться абсолютно по-різному в дуже схожих ситуаціях, то ж чи не є це визначенням дискримінації, чи не так?", - сказав Моравецький у інтерв'ю.

"Одна держава має дефіцит бюджету у розмірі 2,4%, інша - 3%, що є критерієм Маастрихтського договору, але до цих держав ставляться по-різному з різних причин", - сказав він, маючи на увазі ситуацію, що склалась довкола бюджетів Італії та Франції.

"Це необхідно пояснити громадськості, тому що я спілкувався з моїми італійськими друзями, і вони дуже засмучені таким ставленням. Люди в Польщі, Чехії, Словаччині та в інших країнах запитують, а що це означає? Чому є дві категорії або різні категорії держав? Це не справедливо, це не рівність ", - каже польський прем'єр.

Він також прокоментував конфлікт між Брюсселем та Варшавою щодо верховенства права та судової реформи у Польщі.

"Зараз деякі особи в Брюсселі політизують конфлікт ще більше і хочуть зробити з Польщі цапа-відбувайла, таким чином вони хочуть нав'язати власне бачення співпраці центральних органів ЄС і окремих країн-членів", - зазначив Моравецький.

Він додав, що його уряд в останні місяці вніс багато змін в польську правову систему після переговорів з Європейською комісією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.