Польща, Угорщина і Чехія спільно відзначили 20-річчя приєднання до НАТО

Неділя, 10 березня 2019, 17:12

Прем’єри Польщі, Угорщини, Чехії і Словаччини разом з міністрами оборони цих країн взяли участь в урочистостях з нагоди 20-річчя приєднання до НАТО у Варшаві.

Про це повідомляє агентство PAP.

В рамках урочистостей за участі прем’єрів Вишеградської четвірки Перша танкова бригада Збройних сил Польщі продемонструвала свою техніку та озброєння.

"Немає другої такої сили в глобальній архітектурі безпеки як Північноатлантичний альянс. Альянс має унікальну рису, яка приваблює всі демократії: створює спільну оборону, не посягаючи на суверенітет окремих держав-членів" - сказав прем’єр Польщі Матеуш Моравецький.

Він наголосив, що НАТО адаптується до нових загроз, згадавши серед них війну на сході України і гібридну війну Росії.

"За 20 років НАТО стало стовпом безпеки і оборонних здатностей більшості держав Центрально-Східної Європи, які до того були за залізною завісою" - заявив прем’єр Чехії Андрей Бабіш, пообіцявши, що 2024 року його країна витрачатиме на оборону 2% від ВВП.

Польща, Угорщина і Чехія, які в минулому були членами Організації Варшавського договору, одночасно вступили в НАТО 12 березня 1999 року. Словаччина приєдналася до альянсу через п’ять років після цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: