Українська журналістка у Польщі виявилась небажаною в ефірі державного радіо

Вівторок, 12 березня 2019, 16:45

У Польщі українську журналістку, політичну оглядачку та авторку ЄвроПравди Олену Бабакову запросили на ефір державного мовника "Польське радіо", та потім виявилось, що вона – у "чорному списку" радіостанції, і журналістці натякнули, що їй краще піти.

Ситуацію описує газета для українців у Польщі "Наше слово".

Виявилось, що керівництво державної радіостанції, на яку колись працювала журналістка, проти участі Бабакової у ефірах. Проте з нез’ясованих причин її таки запросили до участі у програмі про вибори в Україні.

Бабакова з’явилась у студії за 15 хвилин до ефіру, на що розгублено відреагував ведучий програми Пьотр Семка. У розмові з випусковим редактором, як розповідає Бабакова, він сказав: "Прийшла та пані, стосовно якої дзвонило керівництво, щоб її не запрошувати".

У травні 2016 року Олену Бабакову разом з двома українськими колегами звільнили з "Польського радіо" нібито через реструктуризацію. Припускається, що насправді їхнє звільнення було пов’язане з "чистками", які відбувалися після ухвалення поправок до "Закону про ЗМІ" у 2016 році. Запропоновані партією влади "Право і справедливість" зміни значно посилили контроль за медіа з боку держави.

Попри те, що після звільнення Бабакову неодноразово запрошували на радіо коментувати події в Україні, чомусь саме тепер її ім’я опинилось у "чорному списку", пише газета.

Випусковий редактор програми Войцех Дорош пояснив Бабаковій, що керівництво не погодилось на її участь в ефірі, хоча сам він достеменно нібито не знав причини такого рішення.

Зрештою, Бабакову допустили до ефіру, але з попередженням про те, що вона не повинна торкатися теми свого звільнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.