Глава МЗС Бельгії: важливо зберігати санкційний тиск на Росію

Понеділок, 18 березня 2019, 11:01

Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс вважає за необхідне збергати санкційни тиск протии Росії, враховуючи відсутність прогрессу у виконанні Мінських угод.

Про це він заявив перед початком засідання Ради ЄС у Брюсселі.

"Ми багато робимо через різні елементи, в першу чергу ми запровадили санкції і продовжуємо їх. Без чіткої імплементації Мінських угоди важливо продовжувати це робити", - сказав Рейндерс.

Він також зазначав, що ЄС продовжив тиск після інциденту в Азовському морі і слідкує за долею захоплених українських моряків.

"Ми також продовжуємо дипломатичні зусилля через "нормандський формат", щоб отримати позитивні зміни на місцях. Враховуючи вибори президента, а потім парламенту в Україні буде важко досягти прогресу, але ми повинні зберігати тиск і вести діалог для можливих змін", - додав Рейндерс.

Нагадаємо, 15 березня Рада ЄС запровадила індивідуальні санкції проти восьми громадян Росії у зв’язку з керченською агресією.

США запровадили санкції проти шести громадян РФ і вісьмох компаній у відповідь на триваючу агресію Росії в Україні.

Канада оголосила про запровадження санкцій проти 114 осіб та 15 компаній, причетних до анексії Криму, захоплення українських моряків та дестабілізації ситуації на Сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.