Глава МЗС Британії: санкції показують РФ неприпустимість нападу на українські кораблі

П'ятниця, 15 березня 2019, 19:28

Нові санкції ЄС, Канади та США проти Росії демонструють неприпустимість використання військової сили проти трьох українських суден та їхніх екіпажів в Керченській протоці і Чорному морі в листопаді 2018 року.

Про це йдеться у заяві глави МЗС Великої Британії Джеремі Ханта.

"Сьогодні Сполучене Королівство та наші міжнародні партнери в ЄС, Австралія, Канада та США надіслали Росії однозначне повідомлення про те, що її напад на українські судна в Керченській протоці та Чорному морі минулого року був абсолютно неприйнятним. Ці санкції є ще одним прикладом того, що міжнародне співтовариство виступає проти Росії, оскільки вона наполегливо порушує міжнародне право. Ми продовжуватимемо разом вживати необхідних заходів у відповідь на зусилля Росії дестабілізувати Україну", - йдеться у заяві.

Хант наголосив, що Росія повинна негайно звільнити 24 затриманих військовослужбовців і повернути захоплені судна.

"Ми залишаємося глибоко стурбованими безпекою і добробутом військовослужбовців, які несправедливо перебувають під вартою в Росії. Росія повинна дозволити вільний і безперешкодний прохід українських і міжнародних суден через Керченську протоку і Азовське море", - сказав він.

Нагадаємо, 15 березня Рада ЄС запровадила індивідуальні санкції проти восьми громадян Росії у зв’язку з керченською агресією.

США запровадили санкції проти шести громадян РФ і вісьмох компаній у відповідь на триваючу агресію Росії в Україні.

Канади оголосила про запровадження санкцій проти 114 осіб та 15 компаній, причетних до анексії Криму, захоплення українських моряків та дестабілізації ситуації на Сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: