Туск: на міні-саміті з Порошенком обговорювали пріоритети на наступні 5 років

Четвер, 21 березня 2019, 09:39

Під час неформального міні-саміту Україна-ЄС у Брюсселі обговорювали пріоритети співпраці на наступні 5 років.

Про це повідомив президент Європейської ради Дональд Туск у Twitter.

"Міні-саміт з президентом Порошенком в Брюсселі сьогодні. Ми підсумували значний прогрес у відносинах Україна-ЄС за останні 5 років, в тому числі щодо Угоди про асоціацію. Ми обговорювали пріоритети на наступні 5 років", - написав Туск.

Президент Петро Порошенко у свою чергу повідомив, що під час неформального саміту європейські партнери підтвердили беззаперечну та непохитну підтримку України.

"Привітав рішення ЄС щодо запровадження "азовського пакету" санкцій ЄС за порушення свободи судноплавства та повзучу окупацію РФ Азовського моря та Керченської протоки. Закликав ЄС у подальшому продовжити санкційний тиск на Росію для звільнення всіх українських моряків та інших заручників, а також повного визволення територій України від російської окупації", - написав він у Twitter.

Перед початком зустрічі Порошенко повідомив журналістам, що на переговорах обговорять червневий пакет санкцій, макрофінансову допомогу Україні та проведення наступного саміту Україна-ЄС.

Нагадаємо, у декларації Євросоюзу до 5-ї річниці незаконної анексії Криму висловлена тверда підтримка України і висунуті вимоги до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: