Білий дім відмовився надати доступ до приватних розмов Трампа і Путіна

П'ятниця, 22 березня 2019, 08:32

Білий дім відхилив запит Демократичної партії на отримання інформації про приватні бесіди між президентом США Дональдом Трампом і російським президентом Владіміром Путіним, включаючи бесіду з перекладачем, який був присутній на їх зустрічі один на один в Гельсінкі минулого літа.

Про це повідомляє Associated Press.

Комітети Палати представників з розвідки, закордонних справ та безпекового нагляду просили надати зміст розмов Трампа і Путіна під час особистих і телефонних розмов.

Вони також запросили всі документи, пов'язані з розмовами, інформацію про те, чи мали переговори будь-який вплив на зовнішню політику США, і інформацію про те, чи намагався Трамп приховати будь-які докази про це.

У четвер адвокат Білого дому направив лист головам трьох комітетів, в якому відхилив всі ці запити.

Трамп продовжив на рік санкції проти Росії за агресію щодо України

"Президент повинен мати можливість брати участь в дискусіях з іноземними лідерами, не побоюючись, що ці повідомлення будуть розкриті і використані в партизанських політичних цілях. Жоден іноземний лідер не братиме участі в приватних бесідах з президентом, або старшими радниками президента, якщо такі розмови підлягають публічному розкриттю (або розголошенню комітетам Конгресу)", - написав він.

Посилаючись на прецедент Верховного суду, адвокат зазначив, що "ведення закордонних справ є питанням, яке Конституція покладає виключно на президента".

Комітети вимагали доступ до інтерв'ю з "лінгвістами або перекладачами", які будь-яким чином слухали розмови Трампа і Путіна. Два лідери провели приватну зустріч в Гельсінкі в липні 2018 року і понад дві години говорили в присутності тільки перекладачів, і Білий дім не сказав, що вони обговорювали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: