Аеропорт Франкфурта скасовує рейси через проблеми із програмним забезпеченням

Понеділок, 25 березня 2019, 13:55

Німецька авіакомпанія Lufthansa скасує 46 рейсів з Франкфурта в понеділок на тлі триваючих проблем із програмним забезпеченням, що впливає на системи управління повітряним рухом.

Про це повідомляє DPA.

Представник авіакомпанії сказав, що скасування рейсів торкнеться близько 4500 пасажирів. Оператор франкфуртського аеропорту Fraport раніше заявляв, що буде скасовано близько 35 рейсів, у тому числі 22 компанії Lufthansa.

Проблеми з програмним забезпеченням виникли у компанії Deutsche Flugsicherung (DFS), що управляє повітряним рухом по всій Німеччині. У заяві компанії йдеться, що вона спробує встановити альтернативне програмне забезпечення.

DFS заявила, що програмний збій обмежує дані, які отримують контролери повітряного руху на окремих літаках, але він не становить загрозу безпеці. Проблема знаходиться в південно-західному центрі управління недалеко від Франкфурта і не зачіпає системи в інших частинах країни.

Lufthansa відмовилася завести в Україну бюджетну авіакомпанію

У південно-західному регіоні Німеччини пропускна здатність повітряного простору скоротилася приблизно на чверть, що позначилося на польотах з аеропортів Франкфурта, Кельн-Бонн, Штутгарта і Дюссельдорфа. Більшість авіакомпаній змогли звести до мінімуму наслідки проблеми через більш легкий зимовий графік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.