Пентагон виділяє $1 млрд на будівництво стіни Трампа на кордоні з Мексикою

Вівторок, 26 березня 2019, 09:31

Пентагон дозволив перерахування $1 млрд армійським інженерам для будівництва стіни уздовж американсько-мексиканського кордону.

Про це повідомляє ВВС.

У заяві Пентагону йдеться про те, що в.о. міністра оборони США Патрік Шанахан "уповноважив командувача інженерного корпусу армії США розпочати планування і виконання до $1 млрд на підтримку Департаменту внутрішньої безпеки і митного та прикордонного контролю".

Це перші кошти, виділені після підписання президентом Дональдом Трампом указу про національну надзвичайну ситуацію, яку він оголосив, щоб обійти Конгрес і побудувати обіцяну під час своєї передвиборної кампанії стіну.

Кошти будуть використані для будівництва близько 91 кілометра стіни.

Син Трампа розкритикував посла США в Україні

Президент Трамп називає ситуацію на південному кордоні "кризою" і наполягає на необхідності фізичного бар'єра, щоб зупинити перехід злочинців до США. Його критики кажуть, що ця політика призвела до надзвичайної ситуації на кордоні.

Сенатори-демократи вже заявили, що Пентагон не звертався за дозволом до відповідних комітетів, перш ніж повідомити Конгрес про таке рішення.

Трамп оголосив надзвичайну ситуацію 15 лютого після того, як Конгрес відмовився виділити $5,7 млрд для будівництва стіни. Він прагне обійти рішення Конгресу і побудувати стіну завдяки військовому фінансуванню.

Демократи вважають це неконституційним. Контрольована ними Палата представників схвалила резолюцію про скасування надзвичайної ситуації минулого місяця, пізніше ще 12 республіканців стали на бік демократів. Однак президент наклав вето на цю резолюцію.

Тепер Конгресу потрібно дві третини голосів в обох палатах, щоб подолати це вето, що навряд може статися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.