Клімкін про останнє рішення ПАРЄ: Росія прорахувалася

Четвер, 11 квітня 2019, 19:44

Міністр закордонних Справ України Павло Клімкін називає останнє рішення Парламентської асамблеї ради Європи щодо Росії прорахунком Москви.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на заяву Клімкіна у четвер.

"І щодо останнього рішення ПАРЄ. Для деяких європейських політиків цінності та принципи закінчуються там, де закінчується зона комфорту. Проте не для всіх. І тут Росія прорахувалася. Європа бачить і знає її справжнє обличчя і сутність", - прокоментував рішення голова МЗС у своєму каналі в Twitter.

Нові друзі РФ та перемога України: 10 тез про нове рішення ПАРЄ 

Напередодні Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка початково мала на меті зняття санкційного тиску з Російської Федерації. Проте у підсумку з документа прибрали небезпечні норми.

Початково пропонувалося запропонувати новий складний механізм запровадження санкцій, скасувавши існуючу санкційну процедуру. Натомість в ухваленому документі йдеться про те, що нова громіздка процедура буде створена на додаток до існуючої, а нинішнє право ПАРЄ самостійно накладати санкції на Росію залишається без змін.

У Держдумі РФ назвали резолюцію ПАРЄ ультиматумом.

Детальніше про це - у статті "Санкції без зради Європи: як Україна наблизилася до нової перемоги над РФ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.