Міжнародний кримінальний суд не дозволив розслідування щодо Афганістану після санкцій США

П'ятниця, 12 квітня 2019, 17:13

Судді Міжнародного кримінального суду у Гаазі відхилили прохання відкрити розслідування щодо можливих військових злочинів американських військ в Афганістані.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідну заяву розповсюдила прес-служба суду.

 "Палата попереднього розслідування ІІ Міжнародного кримінального суду (МКС) одностайно відхилила прохання прокурора про розслідування злочинів проти людства та військових злочинів на території Ісламської Республіки Афганістан . Судді вирішили, що розслідування ситуації в Афганістані на цьому етапі не буде служити інтересам правосуддя", - йдеться у заяві.

У листопаді 2017 року прокурор МКС звернувся до суддів з проханням доручити йому розслідування можливих військових злочинів і злочинів проти людства в Афганістані з 1 травня 2003 року, у тому числі в регіонах, де ЦРУ тримали ув'язнених.

15 березня цього року Сполучені Штати оголосили про запровадження візових обмежень для співробітників МКС, які причетні до розслідування щодо американських військових в Афганістані.

ЄС підтримав Міжнародний кримінальний суд у протистоянні зі США

Минулого тижня Вашингтон скасував американська візу прокурора Фату Бенсуди, яка подала запит до МКС.

США ніколи не приєднувалися до МКС і не визнають його авторитет над американськими громадянами, заявляючи, що це становить загрозу національному суверенітету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.