Рада ЄС дала "зелене світло" переговорам з США щодо скасування мит на промтовари

Понеділок, 15 квітня 2019, 13:40

Рада ЄС схвалила мандат Єврокомісії на проведення переговорів з США за двома угодами, одна з яких стосується скасування мит на промислову продукцію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на рішення Ради ЄС.

Угода стосується скасування мит тільки на промислову продукцію, сільськогосподарські товари вона не охоплює.

Друга угода - про оцінку відповідності - має на меті усунення нетарифних бар'єрів.

Єврокомісія також вирішила зробити обидва рішення про початок переговорів з США і супроводжуючі директиви публічними.

"Тепер ЄС готовий розпочати переговори з США. Вони будуть охоплювати суворо обмежений набір питань, що випливають з липневої спільної заяви президентів Юнкера і Трампа" - йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"У торгівлі хочемо переможної стратегії для обох сторін, вигідної і для ЄС, і для США. Зокрема, ми хочемо скасувати мита на промислову продукцію, оскільки це може призвести до додаткового збільшення експорту ЄС та США на суму близько 26 мільярдів євро. Європейський Союз та Сполучені Штати мають одні з найважливіших економічних відносин у світі. Ми хочемо ще більше посилити торгівлю між нами на основі позитивного духу минулого липня"  - заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Відповідно до директив, погоджених урядами ЄС, Єврокомісія вивчить потенційні економічні, екологічні та соціальні наслідки угоди, беручи до уваги зобов'язання ЄС у міжнародних угодах, включаючи Паризьку угоду про зміну клімату.

Економічний аналіз Єврокомісії показав, що угода про скасування тарифів на промислові товари збільшить експорт ЄС до США на 8%, а експорт США до ЄС на 9% до 2033 року. У фінансовому вираженні сторони можуть розраховувати на додаткові прибутки у 27 млрд євро (ЄС) і 26 млрд євро (США).

Нагадаємо, за результатами зустрічі президента Єврокомісії та президента США 25 липня 2018 року сторони домовилися не запроваджувати нові мита, в тому числі на автомобілі і запчастини, а також працювати над скасуванням існуючих мит на промислові товари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: