Україна і Словаччина підписали доповнення до угоди про місцевий прикордонний рух

Вівторок, 16 квітня 2019, 14:28

Україна і Словаччина підписали доповнення до угоди про місцевий прикордонний рух, яким розширюється перелік прикордонних населених пунктів та встановлюється строк безперервного перебування в прикордонній зоні (90 днів).

Про це у Тwitter повідомив прем'єр Володимир Гройсман після зустрічі зі словацьким колегою Петером Пеллегріні, передає "Європейська правда".

"Разом з прем’єр-міністром Словаччини підписали низку документів. Доповнення до Угоди про місцевий прикордонний рух, яким розширюємо перелік прикордонних населених пунктів та встановлюємо строк безперервного перебування в прикордонній зоні (90 днів)", - написав він.

Перемога без популізму: чого чекати Україні від новообраної президентки Словаччини

Також, за словами Гройсмана, підписано декларацію про наміри укласти угоду і визначити умови використання частини повітряного простору Словаччини для обслуговування повітряного руху українським провайдером "Украерорух" в міжнародному аеропорту "Ужгород".

Прем’єр зазначив, що Україна і Словаччина готові наростити взаємний товарообіг до $1,5 млрд на рік.

Словаччина входить до топ-20 торговельних партнерів України серед країн Євросоюзу. Великий інтерес для обох країн становлять проекти в енергетиці. Так само актуальною є взаємодія у сфері логістики й транзиту товарів, в розвитку добувної промисловості, енергоефективності, підтримці малого та середнього бізнесу, в розвитку регіонального співробітництва, кажуть у Кабміні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.