Пожежу в Нотр-Дамі допомагав гасити робот

Вівторок, 16 квітня 2019, 15:59

Зважаючи на масштаби пожежі у Соборі Паризької Богоматері, французькі пожежники залучили для боротьби з вогнем робота, щоб не ризикувати людськими життями.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Коли пожежники побачили, що шпиль Нотр-Дама ось-ось буде зруйновано, вони ухвалили рішення використати всередині храму 500-кілограмового робота під назвою Колос.

За словами речника пожежної служби Габріеля Плюса, якого цитує AFP, робот компанії Shark Robotics дозволив знизити температуру всередині нефу.

Колос, безпілотник наземного базування, бере на себе ризик замість людей, коли ситуація стає занадто небезпечною, наприклад, в разі загрози зсуву, витоку газу або занадто високих температур.

З'явилися перші фото з Нотр-Даму після пожежі

"Він може виконувати кілька завдань, таких як дистанційне гасіння пожеж, евакуація постраждалих, перевезення обладнання або проведення розвідки за допомогою інструментів відеоспостереження і датчиків газу", - розповіли у компанії Shark Robotics.

Робот повністю не замінює пожежних, адже вони несуть відповідальність за управління ним за допомогою пульта дистанційного керування. У понеділок ввечері, коли у Соборі горів дах і був ризик обвалення шпилю, всередину завели Колоса, пов'язаний з пожежним шлангом.

Нагадаємо, майже дев'ять годин з вогнем боролися 400 пожежників, які заливали водою будівлю з 18 рукавів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.