Пожежа у Нотр-Дамі: вогонь гасили 9 годин, дах і шпиль згоріли

фото, відео
Вівторок, 16 квітня 2019, 07:41

Французьким пожежникам вдалося взяти під контроль пожежу в Соборі Паризької Богоматері в Парижі, яка розпочалася у понеділок ввечері.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

 
Фото Reuters

Приблизно о 19:50 в понеділок впав 93-метровий шпиль собору, який був одним із символів Парижа. Через кілька годин згоріла більша частина даху будівлі.

Майже дев'ять годин з вогнем боролися 400 пожежників, які заливали водою будівлю з 18 рукавів. Один пожежник отримав травму під час гасіння.

Причина пожежі поки що не зрозуміла, але чиновники кажуть, що це може бути пов'язано з масштабними ремонтними роботами, які велися у соборі.

 

Паризька прокуратура відкрила розслідування. Слідчі вночі вже допитали кілька будівельників, адже вогонь поширювався саме там, де стояло будівельне риштування.

Ступінь пошкоджень всередині собору поки невідомий. В Соборі Паризької Богоматері зберігається одна з найбільших реліквій християнства – терновий вінець. Ректор собору (відповідальний за богослужіння священик) Патрік Шове повідомив, що реліквію врятували.

Детальніше про пожежу та перспективи відновлення Собору – у статті "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.