Народженій у Лондоні дитині мешканців Британії не дозволили проживання у країні

Субота, 20 квітня 2019, 17:48

Британія відмовила у дозволі на проживання тримісячній дитині, народженій у Лондоні батьками, які більше 10 років постійно мешкають у країні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Independent.

Американець Чарлз Кріл, який працює радником у британському парламенті, повертався до Британії з Флориди разом з нареченою і їхньою тримісячною донькою, коли його родину зупинили на кордоні.

Прикордонники повідомили, що у їхньої дитини немає права на проживання у країні, а для того, щоб в’їхати у Британію, немовляті потрібна шестимісячна туристична віза, яка уточнює, що дівчинка не має права на роботу в країні і на отримання державних послуг.

Американець на законних підставах мешкає у Британії з кінця 1990-х років, його наречена, громадянка Норвегії, є резиденткою Британії більше десяти років. Їхня дитина народилася в Лондоні.

Батько дівчинки, обурений ситуацією, вже оскаржив рішення. Його турбує те, що через політику міністерства внутрішніх справ його дитині можуть відмовити у медичній допомозі. При цьому він зазначає, що ставлення до іммігрантів у Британії змінилося в гірший бік і його наречена вже ставить питання, чи варто їм і далі жити в цій країні.

"Дитина, народжена особою, яка має безстроковий дозвіл на проживання, є британським громадянином за правом народження. Той факт, що дитина подорожувала за американським паспортом, не впливає на її права британської громадянки. Мати дівчинки – громадянка країни Європейської економічної зони, тому у дитини є право на проживання на цій підставі також" - стверджує юрист-правозахисник Шаїб Хан, називаючи рішення британських органів ганебним і неприйнятним.

Він стверджує, що міністерство внутрішніх справ має негайно вибачитися перед родиною. У відомстві поки не прокоментували ситуацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.