Держдеп США виступив із заявою щодо паспортизації Росією жителів ОРДЛО

Четвер, 25 квітня 2019, 08:08

Сполучені Штати засуджують рішення президента РФ Володимира Путіна про прискорене надання російського громадянства українцям, які проживають в контрольованій Росією східній Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій напередодні.

"Росія за допомогою цієї вкрай провокаційною акції посилює напад на суверенітет і територіальну цілісність України", - йдеться у заяві.

"Паспортний указ" РФ: у Зеленського розраховують на підтримку міжнародної спільноти

У Держдепі стверджують: рішення президента Путіна створює серйозну перешкоду для реалізації Мінських угод і реінтеграції Донбасу. Американські дипломати нагадують, що Мінські угоди, підписані Росією, вимагають повного відновлення контролю українського уряду над східною Україною.

У Держдепі підкреслюють, що на цей крок Путін пішов всього через три дні після того, як український народ переважною більшістю голосів обрав Володимира Зеленського наступним президентом України.

Волкер назвав підривом Мінських угод рішення Росії про паспорти

"Обраний президент Зеленський неодноразово висловлював свою готовність серйозно взаємодіяти з Росією для виконання мінських угод і припинення конфлікту на сході України, в результаті якого загинуло близько 13 тисяч осіб. Тепер Росія повинна вирішити, чи хоче вона продовжувати ескалацію напруженості, чи виконувати свої мінські зобов'язання", - заявили у Державному департаменті США.

Нагадаємо, 24 квітня Владімір Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Читайте також: "Початок анексії, удар по Зеленському чи пошук мігрантів: що стоїть за рішенням Путіна щодо Донбасу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.