Путін зібрався спростити отримання громадянства РФ для всіх українців

Субота, 27 квітня 2019, 12:13

Президент РФ Владімір Путін заявив, що в Москві думають над наданням російського громадянства в спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, а й усім українцям.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське агентство "Интерфакс".

"Ми взагалі думаємо про те, щоб надавати в спрощеному порядку громадянам України наше громадянство" - заявив він на прес-конференції в Пекіні.

Литва: паспортним кроком РФ випробовує Зеленського

Путін назвав "страшилками" твердження про те, що надання паспортів РФ жителям Донбасу дорого обійдеться російському бюджету.

Він підкреслив, що рішення про громадянство не було спонтанним, і "не приймалося з кондачка".

"Ми все прорахували. І кількість можливих претендентів на наші паспорти, і кількість пенсіонерів з цього числа. Це приблизно одна третина з того контингенту, який, як ми вважаємо, може претендувати на наше громадянство", - відзначив Путін.

Грузинський сценарій для Донбасу: як Росія роздавала паспорти в Абхазії та Південній Осетії

За його словами, витрати в зв'язку з наданням громадянства РФ жителям Донбасу можуть досягти 100 млрд рублів за кілька наступних років.

Нагадаємо, 24 квітня Владімір Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Українські дипломати працюють з міжнародними партнерами над запровадженням жорстких санкцій проти Росії через рішення про видачу російських паспортів жителям окупованої частини Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.