Facebook не може гарантувати захисту від втручання у європейські вибори

Середа, 3 квітня 2019, 11:27

Генеральний директор Facebook Inc Марк Цукерберг заявив, що компанія не може гарантувати захист від використання сайту для підриву виборів до Європарламенту в травні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Цукерберг сказав, що з 2016 року відбулося багато важливих виборів, які були відносно прозорими і продемонстрували захист, який Facebook вдалося збудувати.

Facebook видалив майже 2 тисячі пов’язаних з Росією сторінок і облікових записів

"Ми, безумовно, досягли великого прогресу... Але ні, я не думаю, що хтось може дати гарантії у світі, де національні держави намагаються втрутитися у вибори. Немає жодної речі, яку ми можемо зробити, щоб сказати: "ну все, тепер ми вирішили цю проблему", - сказав Цукерберг в інтерв'ю ірландському національному мовнику RTE.

"Це постійна гонка озброєнь, в якій ми постійно нарощуємо оборону, а ці витончені уряди також розвивають свою тактику", - додав він.

Дезінформація під контролем: Facebook і Google готуються до європейських виборів

Під тиском з боку регуляторів ЄС вжити заходів для захисту від іноземного втручання в майбутні вибори до Європейського парламенту, Facebook минулого тижня посилив свої правила політичної реклами в Європі.

Компанія також оголосила про плани нарощувати зусилля у боротьбі з дезінформацією напередодні голосування і співпрацювати з німецьким інформаційним агентством DPA, щоб посилити перевірку фактів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: