Париж штрафуватиме користувачів електросамокатів за їзду на тротуарах

Четвер, 4 квітня 2019, 12:57

Париж планує врегулювати використання електричних самокатів шляхом запровадження штрафів за їзду на тротуарі, спеціальних місць для паркування і щорічного податку для компаній, що здають скутери на прокат.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Міська рада проголосувала за накладення штрафів у розмірі 135 євро за їзду на тротуарі та 35 євро за блокування тротуару припаркованими скутерами. Місто також прибиратиме погано припарковані скутери.

Міська рада заявила, що в той час як вона підтримує нові форми мобільності для заміни забруднюючих транспортних засобів, зростаюче використання скутерів поставило пішоходів під загрозу, особливо людей похилого віку та немовлят, а анархічне паркування заважає батькам з дитячими колясками та людям в інвалідних візках.

До кінця року місто також створить 2500 спеціально відведених місць для паркування скутерів і розглядає можливість примусового їх використання. Декілька європейських міст вже забезпечили спеціальні зони для паркування скутерів.

5-річного хлопчика оштрафували за поїздку на самокаті у Венеції

До кінця 2019 року в місті може бути вже 40 тисяч скутерів, оцінюють чиновники.

Фірми повинні будуть здійснювати щорічну плату в розмірі не менше 50 євро за скутер для перших 499 скутерів, 65 євро - для компаній, що мають понад 3 тисячі одиниць.

Компанії, що експлуатують електровелосипеди, також здійснюватимуть щорічну плату в розмірі від 20 до 26 євро за велосипед.

Цьогоріч у Франції очікують схвалення національного законодавства щодо електросамокатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: