В РФ впевнені в реалізації "Північного потоку-2" навіть з новими правилами ЄС

П'ятниця, 5 квітня 2019, 15:52

Міністр енергетики РФ Александр Новак вважає, що нова редакція Газової директиви ЄС, швидше за все, не вплине на реалізацію "Північного потоку-2".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ТАСС.

"Ще не завершені всі процедури щодо ухвалення Газової директиви. Треба дочекатися проходження всіх законодавчих процедур. Виходячи з того проекту, який розглядався, можна зазначити, що проект ["Північний потік - 2"] буде реалізовуватися і в рамках цього нового законодавства. Ці вимоги законодавства будуть виконуватися", - вважає він.

Міністр додав, що "зараз можна говорити про загальні параметри, закладені в директиві, виходячи з того, що там прописано, це не повинно стати обмеженням для реалізації цього проекту".

Нагадаємо, у четвер Європейський парламент ухвалив оновлену Газову директиву ЄС,  яка також буде застосовуватися до трубопроводів з третіх країн, таких як "Північний потік-2" російського "Газпрому".

Оскільки видобуток і транспортування газу не можуть перебувати під контролем однієї компанії, "Газпрому" доведеться відмовитися від права власності на трубопровід на території ЄС, і відкрити використання трубопроводу для третіх сторін.

Відповідно до директиви, нові трубопроводи можуть бути предметом винятків, але вони повинні бути схвалені Європейською комісією і підлягати строгим умовам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: