Лідер французьких лівих виступив проти членства України в НАТО

Понеділок, 13 травня 2019, 10:29

Лідер соціалістичної партії "Нескорена Франція" Жан-Люк Меланшон виступив проти членства України та Грузії в НАТО і закликав припинити "антиросійську істерію" в Європі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Меланшон виступив із промовою в Марселі в рамках передвиборчої кампанії до Європарламенту. Саме в цьому місті його обрали євродепутатом поточного скликання.

"У ваших інтересах мати членів парламенту, які не братимуть участі в антиросійській і пронатовській істерії, що вирує в Європарламенті", - сказав він, назвавши можливий вступ Грузії в Альянс "грубою і дурною провокацією".

Меланшон також виступив проти вступу України в НАТО, який "віддасть нас у руки безвідповідальності", тому що Альянс є "військовою коаліцією, якою ми не керуємо".

Відомий своїми прокремлівськими поглядами Меланшон заявив, що європейці "не мають ніякого інтересу до продовження напруженості" з Росією.

"Для мене честь, коли мене порівнюють з агентом росіян, тому що я хочу миру", - сказав він, відповідаючи на закиди опонентів про його прихильність до РФ.

Нагадаємо, минулого року прокурори допитували Меланшона за звинуваченнями у неправомірному використанні коштів Європарламенту для виплат зарплат працівникам своєї партії у Франції.

Також розслідується фінансування його президентської кампанії 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.