Французи змінили бельгійців у складі бойової групи НАТО в Естонії

Четвер, 16 травня 2019, 19:49

У четвер, 16 травня, рота Сухопутних військ Бельгії, що служила у складі бойової групи НАТО в Естонії, передала свої повноваження підрозділу французької армії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

Міністр оборони Естонії Юрі Луйк подякував бельгійцям за бездоганну службу і привітав французів, які заступили на службу в Естонії вже вдруге.

За словами Луйка, союзники показали велику прихильність до справи захисту балтійського регіону, і ця дружба загартувалась також на полі бою: естонські воїни служили разом з французькими в регіонах конфліктів у Косово, Центральній Африці і Малі.

Французький контингент складається приблизно із 300 військовослужбовців 2-ї бронетанкової бригади Французької армії і Іноземного легіону, які будуть служити в Тапа до грудня поточного року, потім французів змінять данці.

Франція відправляла своїх солдатів в Естонію ще в 2017 році, разом з першими підрозділами бойової групи НАТО. Також авіаційний загін французьких ВПС, розташовуючись в Емарі, з квітня по вересень 2018 року захищав повітряний простір Естонії в рамках місії НАТО з патрулювання повітряного простору країн Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.