Екс-радник Трампа розповів про спроби завадити розслідуванню втручання РФ у вибори

П'ятниця, 17 травня 2019, 10:26

Колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн дав свідчення спецпрокурору Роберту Мюллеру про численні спроби завадити розслідуванню російського втручання у американські вибори 2016 року.

Про це йдеться в матеріалах суду, опублікованих в четвер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Це кінець президентства, я в лайні": опубліковано реакцію Трампа на призначення Мюллера

У матеріалах вперше відкрили раніше приховані частини звіту Роберта Мюллера за підсумками його розслідування щодо російського втручання. Частини звіту були оприлюднені за запитом прокуратури.

У пояснювальній записці Роберта Мюллера йдеться, що Флінн "проінформував уряд про численні випадки, як до, так і після його визнання провини, коли він або його адвокати отримували повідомлення від осіб, пов'язаних з адміністрацією або Конгресом, які могли вплинути як на його бажання співпрацювати, так і на повноту такої співпраці".

"Відповідач навіть надав запис голосової пошти одного з таких повідомлень. У кількох випадках в апараті спецпрокурора не знали про це до тих пір, поки відповідач не повідомив про такі спроби", - написав Мюллер.

Перший вирок у США для радника Януковича: що чекає на Пола Манафорта

У грудні 2017 року Флінн визнав себе винним у брехні агентам ФБР щодо його спілкування з колишнім російським послом у Вашингтоні, з яким він обговорював американські санкції, запроваджені адміністрацією Барака Обами. Спілкування відбулося між перемогою Трампа на виборах в листопаді і його інавгурацією в січні 2017 року.

Мюллер завершив своє розслідування в березні цього року. Хоча він не виявив, що між Москвою і кампанією Трампа була змова з метою вплинути на вибори 2016 року, в його доповіді описуються численні дії, вжиті Трампом, щоб спробувати перешкодити розслідуванню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.