У Варшаві пройшла акція "Хто замовив Катю Гандзюк?"

фото
Субота, 18 травня 2019, 15:40

У Варшаві активісти провели акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook лідерка варшавського Євромайдану Наталя Панченко.

Активістка розповіла, що акція відбулася в рамках великого параду у Варшаві на підтримку ЄС. Група активістів тримала українські прапори та плакат із запитанням: "Хто замовив Катю Гандзюк?".

 

"Ми безумовно за те, щоб Україна якомога швидше стала членом Європейського Союзу, але для того, щоб це відбулось, нашій країні необхідно впровадити ряд реформ, перш за все ґрунтовну реформу правоохоронної системи. Щоб злочинці, винні в зухвалих вбивствах та нападах на активістів, були знайдені та покарані. Реформу судової системи. Щоб кожен громадянин міг довести свою правоту перед чесним і незалежним судом. А доки цього всього в Україні, на жаль, немає, ми змушені задавати нашій владі, правоохоронним органам та прокуратурі прямі запитання. Тож сьогодні ми, як і українці по всій Україні та багатьох містах світу, питаємо: "Хто замовив Катю Гандзюк?", - написала Наталя Панченко.

Як повідомлялося, біля адіміністрацї президента України відбулася акція "Хто замовив Катю Гандзюк?" з вимогою встановити та покарати замовників та вбивць активістки.

Також подібні акції було анонсовано у 40 українських містах (Київ, Біла Церква, Ірпінь, Обухів, Гатне, Вінниця, Луцьк, Нововолинськ, Ківерці, Рожище, Дніпро, Костянтинівка, Слов'янськ, Маріуполь, Торецьк, Краматорськ, Житомир, Малин, Ужгород, Запоріжжя, Бердянськ, Івано-Франківськ, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Львів, Новояворівськ, Одеса, Миколаїв, Полтава, Кременчук, Рівне, Дубно, Суми, Тернопіль, Чортків, Харків, Херсон, Черкаси, Чернівці, Чернігів), у світових столицях - Страсбурзі, Лондоні, Берліні, Празі, Брюсселі, Варшаві, Парижі та у кількох містах Канади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.