Орбан відповів, що скаже Трампу про "дружбу" з Путіним

Четвер, 2 травня 2019, 19:45

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відповів на запитання про те, як він у Вашингтоні пояснюватиме президенту США Дональду Трампу свої тісні відносини з його супротивниками, зокрема з Росією та Китаєм.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу угорського уряду.

"Ми також можемо додати до списку Туреччину, оскільки ми подвоїли обсяг нашої торгівлі з ними. У Європі існує тенденція використовувати зовнішню політику як засіб експорту систем цінностей та доведення моральної переваги Заходу з точки зору прав людини, демократії та гуманізму", - каже Орбан, зазначаючи, що "не схвалює цей підхід".

Орбан розраховує на розвиток відносин з Україною з президентом Зеленським

"Де б не намагалися, експорт демократії був провалом. Я маю власну думку про їхню моральну перевагу, коли вони передали нас Сталіну, і вони не прийшли, незважаючи на те, що обіцяли. Ми також можемо згадати колоніальну епоху. Для мене зовнішня політика є інструментом, який може бути використаний для підвищення інтересу інших до моєї країни, який може додати нам друзів і який може зробити важливі держави зацікавленими в успіху Угорщини", - додав він.

Нагадаємо, Орбан і Трамп зустрінуться у Вашингтоні 13 травня.

Вашингтон раніше неодноразово закликав Угорщину відмовитися від участі в енергетичних проектах Кремля, припинити тиск на громадські організації та Центрально-Європейський університет, а також не блокувати інтеграцію України з ЄС і НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.