США незадоволені Орбаном, Конгрес займає ворожу позицію - ЗМІ

Субота, 2 лютого 2019, 15:45

Американська дипломатія намагається тиснути на угорський уряд з питань, важливих для Вашингтона.

Про це пише проект ліберальних угорських журналістів Direkt36 з посиланням на дипломатичну телеграму, надіслану у Будапешт послом Угорщини у Вашингтоні Ласло Сабо.

Телеграма містить подробиці бесіди між заступником міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Мадяром та помічником держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вессом Мітчеллом, яка відбулася 18 грудня у Вашингтоні.

"Підтримка починає згасати для тих, хто вірить в американсько-угорські відносини, ми повинні показувати результати", - сказав Мітчелл.

"Конгрес займає ворожу позицію стосовно Угорщини, постійно лунає критика з приводу ЦЄУ і справи про екстрадицію", - зазначив він.

Після зустрічі з Мітчелом Мадяр продовжив переговори з іншими високопосадовцями Державного департаменту, і багато хто з них повторили те ж саме послання: зовнішня політика США - покінчуючи з практикою адміністрації Барака Обами - утримується від критики угорського уряду щодо внутрішньої політики та ідеологічних питань, але в обмін очікує, що угорці допоможуть США у важливих для них питаннях.

Диплистування показало, що посилення військового співробітництва та розширення експорту енергоресурсів США вийшли на перше місце у пріоритетах Вашингтона. Згідно з документом, американці розчаровані тим, що, хоча вони змінили своє ставлення до уряду Орбана, вони вважають, що угорська сторона не робить достатньо у відповідь.

Як відомо, США закликають Угорщину та її сусідів відмовитися від російських газопроводів, які, як стверджує Вашингтон, використовуються для зміцнення хватки Москви у Центральній та Східній Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.