КНДР пригрозила США, що переговори про денуклеаризацію ніколи не поновляться

П'ятниця, 24 травня 2019, 13:37

Північна Корея заявила, що "довільна і нечесна" позиція США призвела до нездатності досягти домовленості під час другого саміту лідерів, попередивши, що ядерна проблема ніколи не буде вирішена без нового підходу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Представник МЗС Північної Кореї звинуватив Сполучені Штати у спробі перекласти провину за зрив саміту між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом у лютому.

"Основною причиною невдачі переговорів КНДР-США на вищому рівні в Ханої є довільна і нечесна позиція, зайнята Сполученими Штатами, які наполягають на методі, який абсолютно неможливо реалізувати", - сказав неназваний представник МЗС в заяві, зробленій офіційним інформаційним агентством KCNA.

"Чим далі буде зростати їх недовіра і ворожі дії по відношенню до КНДР, тим жорсткішою буде наша реакція", – заявив чиновник.

"І, відповідно, перспектива вирішення ядерної проблеми буде набагато похмурішою", - наголосив він.

Ця заява стала останньою критикою Сполучених Штатів після провального саміту у В'єтнамі, на якому Кім домагався пом'якшення санкцій в обмін на частковий демонтаж ядерної програми Північної Кореї.

В останні тижні напруженість знову зросла. На початку цього місяця КНДР запустила ракети малої дальності, і Вашингтон повідомив про захоплення північнокорейського судна, підозрюваного в незаконних поставках вугілля в порушення санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.