Глава МЗС Британії заявив про необхідність нової угоди про Brexit

Вівторок, 28 травня 2019, 12:23

Сполученому Королівству потрібна нова угода з ЄС і нова переговорна команда, яка включала б помітних прихильників Brexit від консерваторів і північноірландську Демократичну юніоністську партію (DUP).

Про це заявив кандидат у лідери Консервативної партії, глава МЗС Британії Джеремі Хант, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Хант вважає, що проект угоди про Brexit, узгоджений прем'єр-міністром Терезою Мей з ЄС в листопаді, має бути переглянутий. На його думку, спеціальний механізм щодо Північної Ірландії, який викликав нескінченні суперечки в уряді і парламенті, можна змінити.

"Що нам потрібно зробити, то це створити нову переговорну команду. У цій команді має бути не тільки уряд, але і DUP, ERG. Я думаю, що у вас повинен бути хтось із Шотландії та Уельсу", - сказав Хант, маючи на увазі європейську дослідницьку групу (ERG) консервативних законодавців, які виступають за чистий розрив з ЄС.

"Якщо є належне представництво у переговорній команді від тих, хто представляє іншу точку зору, я думаю, що тоді можна дати Брюсселю впевненість в тому, що вони розмовляють з кимось, хто може реалізувати Brexit", - заявив міністр.

Варто зазначити, що ЄС неодноразово виключав перегляд угоди про Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.