Британія: на місцевих виборах консерватори показали найгірший з 1995 року результат

Субота, 4 травня 2019, 11:09

Керівна Консервативна партія Британії на місцевих виборів зазнала найгіршого з 1995 року результату, втративши понад 1300 місць у місцевих радах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Згідно з остаточними результатами у всіх 248 місцевих радах, Консервативна партія втратила 1334 радника. Як наслідок консерватори втратили контроль на 45 місцевими радами.

Повідомляється, що це найгірший результат партії з 1995 року, коли консерватории з Джоном Мейджором на чолі втратили 2000 місць.

Їх основні опоненти з Лейбористської партії втратили на місцевих виборах 82 місця.

Від невдач консерваторів найбільше виграли ліберальні демократи, які виступали за проведення другого референдуму щодо членства в ЄС. Партія на місцевих виборах отримала додатково 703 місця.

Повідомляється, що згідно з загальними результатами по країні, консерватории і лейбористи отримали по 28% голосів. У зв'язку з цим політичні оглядачі заговорили про можливе завершення домінування цих партій.

Зазначається, що це лише другий такий випадок в історії, коли основні партії отримали менше ніж по 30% підтримки. Вперше це було у 2013 році, коли на місцевих виборах сильно проявили себе євроскептики з UKIP.

Нагадаємо, місцеві вибори пройшли в Англії і Північній Ірландії, виборці обирали 248 англійських рад, шість мерів і 11 рад в Північній Ірландії. Обидві основні партії визнали, що їхні невдачі пов’язані із проблемами в процесі Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.