Екс-мер Риги оскаржив рішення про своє відсторонення

Понеділок, 6 травня 2019, 19:21

Відсторонений від посади голова Ризької думи Ніл Ушаков оскаржив у суді рішення міністра охорони середовища та регіонального розвитку Латвії Юріса Пуце про своє відсторонення.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

7 травня о 12.30 в 220-му кабінеті Ратуші відбудеться прес-брифінг, на якому Ушаков разом з адвокатами Віктором Тихоновим і Гатісом Гайлумсом розповість журналістам про те, що відбувається.

Підставою для розпорядження Пуце стали порушення, допущені Ушаковим як мером Риги і представником власника частки капіталу транспортного підприємства Rīgas satiksme. Рішення було видано 5 квітня. Ушаков вважає дії Пуце політично мотивованими.

Кримінальний процес про можливі порушення під час закупівлі автобусів, тролейбусів і трамваїв було розпочато в листопаді минулого року. Загальна сума підозрілих операцій досягає 270 мільйонів євро.

У грудні 2018 року Бюро із запобігання та боротьби з корупцією Латвії провело 30 обшуків і затримало сімох осіб. Серед затриманих були підприємці та співробітники комунального підприємства Rīgas Satiksme, зокрема його колишній керівник Леон Бемхенс. Розслідування було проведено спільно з польським антикорупційним відомством, яке повідомило, що йдеться про можливі хабарі в розмірі 800 тисяч євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.