У Євросоюзі зросла кількість шукачів притулку з Венесуели та Західних Балкан

Вівторок, 11 червня 2019, 10:02

У Євросоюзі знову почала зростати кількість шукачів притулку – зокрема, за рахунок заявок громадян  з країн латинської Америки та Західних Балкан.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчить аналіз, проведений німецькою видавничою групою Funke Mediengruppe, яка опирається на щомісячні дані по країнах ЄС.

Кількість людей, які шукають притулку в ЄС, цьогоріч зросла у порівнянні з минулим роком.

У Нідерландах міністр подав у відставку через статистику злочинів шукачів притулку

З січня по квітень близько 206 500 осіб вперше попросили про притулок в ЄС - на 15% більше, ніж за той же період минулого року.

Зростання пояснюється різким збільшенням кількості людей, які подають заявки з Венесуели, Колумбії і Західних Балкан, громадянам яких не потрібна віза для поїздки в ЄС.

Європейське бюро з надання підтримки у питаннях притулку (EASO) повідомило в звіті за березень, що кількість заяв про надання притулку зростає, збільшившись за місяць на 20% в порівнянні з березнем 2018 року.

Чоловік, через якого евакуювали Ейфелеву вежу, виявився шукачем притулку з РФ

Аналіз Funke показав, що кількість прохань про притулок від громадян Венесуели, у якій триває гостра політична криза,  в період з січня по квітень збільшилася на 121% до 14257 осіб в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Група шукачів притулку з Венесуели – на другому місці за величиною в ЄС, вона поступається лише сирійцям та випереджає афганців.

В окремому інтерв'ю Welt, опублікованому в понеділок, глава прикордонного агентства ЄС Frontex заявив, що ЄС буде стикатися з проблемами імміграції ще протягом багатьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.