Міністри фінансів вважають виправданими санкції проти Італії

П'ятниця, 14 червня 2019, 12:37

Міністри фінансів Європейського Союзу погодились із тим, що високий борг Італії суперечить правилам ЄС і країна повинна понести покарання за їх невиконання.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Associated Press.

Глава Єврогрупи Маріо Сентено заявив у п'ятницю, що міністри згодні з оцінкою Європейської комісії про виправданість застосування процедури надмірного боргу стосовно Італії.

Глава МВС Італії придумав, як змусити італійців дістати гроші "з-під матрацу"

Виступаючи після зустрічі Єврогрупи в Люксембурзі, Сентено сказав, що Італію попросили вжити необхідних заходів для забезпечення дотримання правил.

Єврокомісія, яка контролює бюджетні плани 28 країн-членів ЄС, заявляє, що державний борг Італії в 2018 році склав 132,2% ВВП – це більш ніж удвічі перевищує 60% ліміт ЄС.

Комісія рекомендує почати процедуру надмірного дефіциту, що може призвести до великих штрафів для Італії. Хоча наразі такі наслідки виглядають малоймовірними.

Прем’єр Італії назвав уникнення санкцій ЄС питанням життя і смерті

Якщо переговори з Римом не увінчаються компромісом в найближчі дні, виконавчий орган ЄС може запропонувати початок санкційної процедури на зустрічі 26 червня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте назвав уникнення дисциплінарних заходів з боку ЄС у зв'язку з надмірним державним боргом питанням життя і смерті для його уряду і країни в цілому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: