Прем’єр Італії назвав уникнення санкцій ЄС питанням життя і смерті

Понеділок, 10 червня 2019, 12:17

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте назвав уникнення дисциплінарних заходів з боку ЄС у зв'язку з надмірним державним боргом питанням життя і смерті для його уряду і країни в цілому.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство DPA.

Ремарки Конте, які він висловив у інтерв'ю газеті Corriere della Sera, були посланням для найвпливовішого гравця у його уряді - віце-прем'єра і лідера крайної правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні.

Єврокомісія у середу почне процедуру покарання Італії за надмірні борги - ЗМІ

"Якщо це трапиться не так, як в грудні (коли Італія уникла покарання, домовившись з Європейською комісією з приводу бюджету на 2019 рік), ми всі ризикуємо повернутися додому. Звичайно, і я повернусь додому", - сказав прем'єр-міністр.

За словами Конте, Італії слід уникнути процедури надмірного боргу, щоб не зіткнутися зі зниженням кредитного рейтингу і турбулентністю фінансового ринку.

 "Я не можу і не хочу брати на себе відповідальність піддавати країну безглуздим ризикам", - зазначив прем’єр-міністр Італії.

Єврокомісія зробила крок до покарання Італії за надмірні борги

Він закликав Сальвіні та ще одного віце-прем'єра Луїджі Ді Майо дозволити йому та міністру економіки Джованні Тріа провести переговори з Брюсселем.

Сальвіні має намір перевищити межі боргу і дефіциту, які допускає Євросоюз, щоб профінансувати радикальне скорочення податків. Єврокомісія попросить Рим скоротити бюджетні витрати приблизно на 3-4 мільярди євро, щоб уникнути санкцій ЄС.

За співвідношенням боргу до ВВП Італія знаходиться на другому місці після Греції (у 2020 році очікується 135,2% ВВП). Дисциплінарні заходи ЄС можуть призвести до штрафу для Італії в розмірі до 3,4 млрд євро.

Раніше Конте пригрозив відставкою через чвари в коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: