У Молдові відпустили лідера проросійської партії Усатого

Понеділок, 17 червня 2019, 10:05

У Молдові лідера проросійської "Нашої Партії" Ренато Усатого, якого правоохоронні органи 16 червня затримали на митниці при поверненні до країни, відпустили додому.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", пише Newsmaker.

Як розповів сам Усатий, вийшовши з будівлі прокуратури, прокурори скасували ордер на його арешт, і тепер він планує відвідати всі районні організації своєї партії, щоб "навести там лад".

Водночас на першу вимогу Усатий повинен з'явитися в прокуратуру. Усатий відзначив, що його партія підтримала нову правлячу коаліцію і уряд, і тепер він готовий допомагати їм працювати на благо країни.

Разом з тим, прем'єр-міністр Майя Санду заявила, що у неї виникли питання до прокурорів, які 16 червня скасували ордер на арешт Усатого.

Як написала глава Кабміну Молдови на своїй сторінці в Facebook, необхідно з'ясувати, яке з рішень прокурорів було незаконним - минуле, про арешт Усатого, або нинішнє.

В ЄС привітали мирну передачу влади в Молдові і пообіцяли підтримку новому уряду

Ренато Усатий виїхав в Москву в серпні 2016 року після того, як влада порушила проти нього кримінальні справи і намагалася оголосити в міжнародний розшук. У лютому 2018 року він подав у відставку з поста мера міста Бєльці - другого за кількістю населення міста Молдови.

В кінці 2018 року він виїхав з Росії, заявивши, що президент Молдови Ігор Додон намагається організувати його переслідування і в Росії. Усатий кілька місяців жив у Німеччині, після чого поїхав, імовірно, в Румунію. Після зміни влади в Молдові він заявив, що негайно повертається на батьківщину.

Ренато Усатого звинувачують в організації організованого злочинного угруповання, члени якого скоїли два злочини - привласнення чужого майна і замах на вбивство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: