В ЄС привітали мирну передачу влади в Молдові і пообіцяли підтримку новому уряду

Неділя, 16 червня 2019, 12:46

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Йоганнес Ган привітав мирну передачу влади у Молдові і пообіцяв новому уряду підтримку ЄС.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії за результатами розмови Йоганнеса Гана з прем’єркою Молдови Майєю Санду, повідомляє "Європейська правда".

"Комісар вітає мирну передачу влади і ті кроки прем'єр-міністра Санду, які вона вже зробила для початку здійснення програми реформ уряду. Він також високо оцінив намір прем'єр-міністра просувати найтерміновіші реформи, в тому числі ті, які раніше обговорювалися з ЄС" - йдеться у повідомленні.

Комісар Ган також підкреслив готовність Європейського Союзу працювати з новим молдовським урядом.

"Влада Молдови відразу отримає допомогу і підтримку ЄС, як тільки почне роботу на благо громадян, сприятиме верховенству закону і забезпечуватиме плюралізм думок в ЗМІ",- йдеться у повідомленні Єврокомісії.

І Ган, і Санду також  підтвердили взаємну прихильність зміцненню і послідовному здійсненню угоди про асоціацію Молдови і ЄС.

Нагадаємо, 14 червня Демпартія Молдови заявила про те, що відмовляється від влади, щоб країна могла вийти з політичної кризи.

Новий уряд країни визнали ключові держави ЄС, а також Росія.

Більше про це читайте у статті: "Кінець двовладдя у Молдові: хто змусив піти у відставку уряд всесильного олігарха".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.