Молдова запитала в України про втечу лідера старої влади

Вівторок, 18 червня 2019, 12:48

Правоохоронні органи Молдови зв'язалися з українськими колегами для того, щоб з'ясувати, як лідер Демократичної партії Володимир Плахотнюк, а також лідер партії "Шор" Ілан Шор покинули країну 15 червня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

На засіданні парламенту 18 червня міністр внутрішніх справ Андрій Нестасе повідомив, що зараз слідство перевіряє дві версії подій - що політики виїхали з Молдови через невизнане Придністров'я до України, або ж вилетіли через аеропорт Кишинева.

"Господар Молдови" Плахотнюк пояснив втечу з країни

"Інших можливостей непомітно покинути країну немає. Наші колеги з України розкажуть нам, чи використовували Плахотнюк і Шор придністровський коридор, де Молдова не може встановити контроль. Про результати ми вам повідомимо. Якщо не через Придністров'я, то Шор і Плахотнюк могли покинути країну через аеропорт Кишинева, де вони створили свій бандитський коридор. Вони поїхали з цінностями і грошима. Закликаю всі держструктури надіслати мені документи, за якими Шору заборонено залишати країну", - додав Нестасе.

Нагадаємо, у Молдові депутати парламенту створюють слідчу комісію щодо спроби путчу Демократичною партією через Конституційний суд і Генпрокуратуру.

За даними "Української правди", 15 червня Плахотнюк полетів у Лондон з Києва. Молдову він нібито покинув через територію невизнаного Придністров’я, звідки виїхав до Одеси.

Детальніше про кризу в Молдові читайте у статті "Кінець двовладдя у Молдові: хто змусив піти у відставку уряд всесильного олігарха".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.