"Господар Молдови" Плахотнюк пояснив втечу з країни

Понеділок, 17 червня 2019, 13:09

Лідер Демпартії Влад Плахотнюк заявив, що планує повернутися в Молдову і бути в опозиції.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За словами Плахотнюка, він виїхав за кордон, щоб убезпечити себе і свою сім'ю. Він також розповів, що його намагалися викрасти.

Плахотнюк розповів про те, що разом з колегами по партії вони вирішили стати активною опозицією, щоб не допустити захоплення Молдови "групами інтересів ззовні країни".

"Господар Молдови" втік з країни через Придністров’я і Одесу - ЗМІ

"Молдовани повинні керувати зсередини, а не з-за кордону. Молдова повинна бути вільною і незалежною, а не ставати придатком іншої країни або території", - написав Плахотнюк на своїй сторінці в Facebook.

За словами Плахотнюка, рішення віддати владу було ухвалене ще у вівторок, 11 червня, але до п'ятниці демократи чекали діалогу від трьох інших партій. Однак через те, що інші партії на діалог не погодилися, демократи ухвалили це рішення, нібито щоб не посилювати кризу.

За словами Плахотнюка, "ситуація ще не повністю вийшла з-під контролю", і він упевнений, що ще залишилися люди, які готові захистити країну, зокрема люди з правом голосу в парламенті".

Кінець двовладдя у Молдові: хто змусив піти у відставку уряд всесильного олігарха

"Ті ж, хто зараз в ейфорії, скоро прокинуться в реальності, коли вони будуть шукати допомоги навіть у Демпартії, щоб вийти з цього капкана. Ми будемо готові допомогти вибратися, але не пробачимо спосіб, яким Молдову і її громадян поставили в ризиковану ситуацію", - пояснив демократ.

На завершення Плахотнюк вказав на те, що "він на барикадах". "Повернуся в країну якомога швидше, після того як моя сім'я буде в безпеці", - додав лідер Демпартії.

За даними "Української правди", 15 червня Плахотнюк полетів у Лондон з Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.