Зеленський розповів у Берліні, навіщо зберігати санкції

Вівторок, 18 червня 2019, 15:13

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Берліна звернувся до німецьких агітаторів за зняття санкцій з РФ, заявивши, що обмеження повинні зберігатися, адже це єдиний безкровний шлях відновлення миру.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеленський заявив на спільній пресконференції з Ангелою Меркель у вівторок.

"Я знаю про заклики окремих політиків та представників великого бізнесу Німеччини щодо необхідності скасування санкцій і відновлення ділової активності з РФ. Хочу звернутися до них, впевнений, що вони мене почують: ми не починали цю війну, але ми мріємо і боремося за її завершення щодня", - сказав Зеленський.

Зеленський прибув на зустріч з Меркель

"Ми не хочемо, щоб від санкцій страждали наші європейські партнери, які вирішили стати поруч з нами, щоб відновити право та справедливість в Європі. Але це єдиний безкровний шлях відновлення миру на континенті і він має бути пройдений до самого кінця", - додав Володимир Зеленський.

Разом з тим Зеленський зазначив, що Меркель запевнила його у незмінності позиції Німеччини щодо санкцій.

"Канцлер запевнила – позиція Німеччини є незмінною. Я дуже вдячний за це. Це підтримка територіальної цілісності і суверенітету і збереження санкцій стосовно дій РФ. Це стосується як Донбасу, так і окупованого Криму. Я вдячний за цю послідовну позицію", - сказав президент України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.