Посол України покинув виступ президента Міжпарламентської асамблеї православ'я в Грузії

Четвер, 20 червня 2019, 09:54

Посол України в Грузії Ігор Долгов 19 червня покинув виступ президента організації Міжпарламентська асамблея православ'я, російського депутата Сергєя Гаврилова на знак протесту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Грузия Online".

"Я буду коментувати лише бажання ортодоксальної церкви України. Всі українці хочуть власну церкву, і те, що ми знаємо і що отримали - це жорсткий опір з боку Москви", - заявив Долгов.

На запитання, як би він оцінив той факт, що Росія є головою асамблеї, посол України зазначив, що це рішення залежить від членів.

"Росія окупує території України і продовжує воювати і сьогодні. Сьогодні у нас один загиблий і четверо поранених військових. Це для нас Росія. Дуже просто те, на чому наголосив Іраклій Кобахідзе (спікер парламенту - Ред.), християнська релігія і церква - це мир мирне існування, а не окупація територій. От і все. У мене більше немає коментарів", - зазначив Долгов.

Естонець, історик, марафонець: знайомтеся, новий посол Євросоюзу в Україні

19-22 червня в Грузії проходить сесія 26-а генеральна асамблея Міжпарламентської асамблеї православ'я (IAO). В рамках заходу Грузію відвідали близько 100 учасників делегацій 25 країн. Зокрема до Грузії прибув Гаврилов, який відкрито підтримує визнання т.зв. Південної Осетії і Абхазії Росією.

Разом з тим, група громадян опротестувала його приїзд. У Палаці державних церемоній проходила акція, учасники якої називали приїзд Гаврилова ганьбою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.