Зеленський: з 2020 року має початися впровадження стандартів НАТО у ЗСУ

Середа, 26 червня 2019, 16:44

Президент України Володимир Зеленський розглянув та узгодив документи, якими встановлено порядок застосування Збройних сил України та інших складових сил оборони, і наголосив, що з 2020 року має розпочатися впровадження стандартів та процедур НАТО у діяльності ЗСУ, передусім у підготовці військ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на офіс президента.

"Ця робота не повинна бути імітацією, а стати реальними кроками реформування української армії, відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. При цьому ми повинні пам’ятати, що основною цінністю є людина", – сказав Зеленський.

У Трюдо розказали, про що він говоритиме з Зеленським

Президент також заслухав доповідь начальника Генштабу, головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака щодо стану справ у війську.

6 червня цьогоріч Верховна рада ухвалила закон, який регулює перехід України на стандарти НАТО в оборонній сфері.

Законом передбачені зміни до закону "Про оборону України" щодо визначення термінів "військова стандартизація", "військовий стандарт", "стандарт НАТО", "стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО" тощо. На практиці це дозволить впроваджувати натовські стандарти, уникаючи різночитань, і в перспективі відповідати критеріям членства в НАТО.

Забезпечення до 2020 року повної сумісності ЗСУ із Збройними силами країн-членів НАТО передбачене в ухваленій ще 2015 року Воєнній доктрині України. У 2016 році плани з переходу ЗСУ на стандарти НАТО були закріплені і в Стратегічному оборонному бюлетені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: