Члени ПАРЄ, що "простили" росіян, взяли відповідальність за майбутні смерті – депутати

Середа, 26 червня 2019, 17:38

Українські депутати, що є членами ПАРЄ, вважають, що їхні західні колеги, які підтримали зняття санкційного тиску з РФ, відтепер поділяють відповідальність за подальшу агресію Росії.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Кілька депутатів, що виступали під час дебатів щодо повноважень росіян, порівняли політику західноєвропейських держав щодо Путіна з їхньою політикою щодо Гітлера.

"Коли Гітлер захопив Австрію, ви говорили про діалог. Коли Гітлер захоплював Францію, ви і далі говорили про діалог", - нагадав Леонід Ємець.

"Всі ті, хто голосував (за зняття з РФ санкційного тиску) вчора вночі, і ті, хто проголосує (за підтвердження повноважень делегації РФ) сьогодні, візьмуть часткову відповідальність за ті смерті, які вже були, і ті, які ще будуть. А вони, на жаль, точно будуть", - заявив Ємець.

Марія Іонова розповіла депутатам про звірячі злочини на Сході України, вчинені російськими солдатами, як-то зґвалтування на КПП.

"Якщо ми повернемо Росію (без виконання нею попередніх умов), то станемо посібниками цих злочинів", - вважає вона.

Водночас представники РФ публічно відмовилися від виконання будь-яких умов ПАРЄ. "Ми не учні в школі щоби робити якісь домашні завдання. Будь-які поправки, що позбавляють нашу делегацію будь-яких прав, для нас неприйнятні", - заявив віцеспікер Держдуми, керівник делегації РФ у ПАРЄ Пьотр Толстой.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.