Глава МВС Естонії закликав Таллінн відмовитися від участі у ПАРЄ

Четвер, 27 червня 2019, 13:31

Ультраправи міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме вважає, що його країні слід припинити членство у ПАРЄ після повного відновлення повноважень російської делегації.

Про це повідмоляє "Європейська правда" з посиланням на видання Postimees.

"Завдання Ради Європи та її Парламентської асамблеї - захищати принципи правової держави. Якщо за допомогою голосів політиків Західної Європи за стіл переговорів повертають країну, яка піддала військового нападу дві держави-члена Ради Європи, то очевидно, що вищеназвана організація відмовилася від захисту принципів правової держави", - заявив Хельме.

Як країни голосували за підтвердження повноважень Росії у ПАРЄ: розподіл голосів

"Ми вчергове знайшли підтвердження того, як європейські інститути реагують на можливу військову агресію щодо країн Балтії. Буде осуд і символічне покарання, яке скасують після закінчення п'яти років, щоб зберегти діалог з агресором", - зазначив політик.

За словами Хельме, Естонія повинна зробити серйозні висновки після недавнього рішення ПАРЄ.

 "По-перше, тим, хто в Естонії формує зовнішню політику, потрібно позбутися ілюзії, що наша роз'яснювальна робота відкриває очі Старій Європі. Ці очі давно розкриті, але в них відображається безпринципність.

ПАРЄ погодилася повернути росіян без жодних санкцій

По-друге, потрібно посилити співпрацю з нашими справжніми союзниками в області безпеки в Східній Європі.

По-третє, Західній Європі потрібно дати потужний сигнал, що державно-правовий нігілізм неприйнятний. Естонія повинна зупинити свою участь в ПАРЄ, співпрацювати з країнами Східної Європи, які одноголосно або в більшості голосували проти повернення російської делегації", - резюмував Хельме.

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас також засудив відновлення всіх повноважень російської делегації в ПАРЄ. Він заявив, що відновлення прав на голосування росіян у ПАРЄ є недоречним, оскільки агресія в Україні та Грузії продовжується.

Делегація Естонії голосувала проти рішення про підтвердження повноважень росіян у ПАРЄ без жодних обмежень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.