Зеленський: рішення про повернення РФ до ПАРЄ ухвалили давно

Четвер, 27 червня 2019, 16:35

Президент Володимир Зеленський запевняє, що під час поїздки до Європи ставив європейським лідерам питання щодо повернення Росії до ПАРЄ, але всі вони зазначили, що ця справа вже вирішена.

Про це Зеленський заявив на брифінгу в Києві 27 червня, передає "Європейська правда".

"Я був у Брюсселі, я був у Парижі, я був у Берліні. Щодня, крім зустрічей з фрау Меркель і президентом Макроном, у мене було по 7 зустрічей щодня. На кожній зустрічі я піднімав це питання з приводу повернення Росії до ПАРЄ, і повірте мені, кожна з цих людей говорила мені: Володимире, зрозумійте, ПАРЄ - це майданчик для перемовин, така ситуація... Тобто, це рішення було вже давно", - сказав він.

"Кожна з цих людей, з ким я говорив за кордоном, знала цю відповідь уже на 100%.  Я про це говорив за кордоном, на жаль мене не почули. Рішення було давно прийнято", - додав він.

"Я робив все, що я можу, але це було пост-фактум", - пояснив президент.

ПАРЄ та криза цінностей: чому країни ЄС не зрозуміли Україну

"Тому якщо наші депутати звертаються до мене, що я зробив, я можу їх запитати, що вони зробили, щоб цього не сталося", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без жодних обмежень, попри порушення росіянами принципів Ради Європи.

Детальніше про те, що відбувалося у ПАРЄ на початку цього тижня, у статті "Спамери-захисники: як саме Україна боролася за збереження санкцій проти Росії у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.