Кремль готує запрошення Трампу на День перемоги

П'ятниця, 28 червня 2019, 15:20

Прессекретар президента РФ Дмитрій Пєсков заявив, що у найближчі дні президенту США Дональду Трампу буде направлено запрошення "на святкування ювілею перемоги у Великій Вітчизняній війні в 2020 році".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське державне агентство ТАСС

Путін і Трамп зустрічалися на полях саміту "Великої двадцятки" в Японії. Їхня зустріч протривала 1 годину 20 хвилин. За словами Пєскова, під час розмови Путін запросив Трампа в наступному році на відзначення 75-річчя закінчення Другої світової війни та, як він сказав, "Великої Вітчизняної війни". 

Трамп і Путін обговорили ситуацію в Україні

За словами речника Путіна, "Трамп позитивно сприйняв це і сказав, що буде чекати офіційного запрошення". Пєсков підкреслив, що офіційне запрошення, "звичайно, в найближчі дні вже буде направлено".

Як повідомлялось, на зустрічі в Осаці Путін і Трамп обговорили Україну. За словами президента США, питання звільнення українських моряків не піднімалося. 

Нагадаємо, у листопаді Трамп вирішив скасувати зустріч з російським колегою через те, що Росія не повернула захоплені кораблі Україні та не звільнила моряків.

Глава Держдепартаменту США Помпео заявляв, що зустріч не відбудеться, поки Росія не звільнить полонених.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.