Прем’єр Італії пригрозив відставкою через чвари в коаліції

Вівторок, 4 червня 2019, 08:34

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте пригрозив піти у відставку, сказавши двом партнерам по коалціції, партії "Ліга" та "Руху 5 зірок", що вони мають припинити постійну ворожнечу або домагатися нових виборів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Аварія з круїзним лайнером у Венеції розсварила уряд Італії

Конте у понеділок скликав прес-конференцію, на якій висунув незвичайний ультиматум, що став результатом кількох місяців сварок у коаліції.

"Якщо вони не будуть чітко виконувати свої обов'язки ... я піду у відставку", - сказав Конте журналістам в своїй офіційній резиденції.

Лідери "Ліги" і "Руху 5 зірок", Маттео Сальвіні і Луїджі Ді Майо, швидко відреагували заявами на підтримку уряду, заперечуючи при цьому свою провину в політичних заворушеннях.

Лідер італійських популістів залишається на чолі партії попри поразку на європейських виборах

Обидві партії за рік роботи в коаліції постійно сварилися: через великі інфраструктурні проекти та імміграцію, через історичне значення національних свят і те, хто винен у аварії круїзного лайнера, що сталася в Венеції на вихідних.

Ворожнеча посилилася після виборів до Європарламенту минулого місяця, в ході яких "Ліга" отримала 34% голосів, обігнавши "Рух 5 зірок" удвічі. Це породило чутки про те, що Сальвіні може відмовитися від роботи зі своїм партнером по коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.