У Німеччині більшість виборців підтримують дострокові вибори - опитування

П'ятниця, 7 червня 2019, 10:11

Більшість німців виступають за дострокові загальні вибори і припинення існування "великої коаліції" між консерваторами канцлерки Ангели Меркель і соціал-демократами.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати опитування, проведеного на замовлення Welt.

Згідно з опитуванням, лише 27% німців хочуть, щоб теперішній коаліційний уряд залишився при владі, а 52% вважають за краще провести нові вибори.

Опитування проходило після того, як християнські демократи Меркель (ХДС/ХСС) і соціал-демократи минулого місяця отримали провальні результати на європейських виборах - 28,9% і 15,8% відповідно.

Серед прихильників соціал-демократів 58% виступають за дострокові вибори порівняно з 36% виборців ХДС/ХСС.

Лідерка СДПН пішла у відставку, коаліція з Меркель на межі розпаду

Дострокові вибори можуть прискорити завершення епохи Меркель, оскільки канцлерка заявила, що не буде висувати свою кандидатуру в 2021 році, коли заплановані наступні загальні вибори.

Відповідаючи на запитання про найкращий варіант коаліційного уряду, лише 9% респондентів сказали, що хочуть ще одну "велику коаліцію".

Найпопулярнішим варіантом є ліва коаліція між Зеленими, СДПН та партією "Ліві" - 25% підтримки, далі йдуть коаліція між ХДС/ХСС, Зеленими і ліберальними Вільними демократами - 15% і коаліція ХДС/ХСС та "Зеленими" - 14%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: