У Франції місцевій владі дозволили вирішувати питання швидкісного ліміту на дорогах

П'ятниця, 7 червня 2019, 13:59

Парламент Франції погодився дозволити місцевим чиновникам вирішувати, чи необхідно відмовлятися від обмеження швидкості у 80 км/год на дорогах місцевого значення.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на The Local.

З липня минулого року у Франції зменшили дозволену максимальну швидкість руху автомобілів на дорогах місцевого значення з 90 до 80 кілометрів на годину.

Обмеження швидко стало непопулярним серед водіїв у сільській місцевості, які розглядають зниження ліміту як спосіб для уряду заробляти гроші на штрафах.

Це питання було одним із перших серед вимог протестного руху "жовтих жилетів", а тисячі камер фіксації швидкості по всій країні були навмисно зіпсовані. В певний момент французька влада заявила, що 80% камер країни вийшли з ладу.

Прем'єр-міністр Едуар Філіп минулого місяця сказав, що дозволить місцевим чиновникам вирішувати, чи має бути обмеження в їхньому районі.

"Якщо очільники місцевих рад бажають взяти на себе відповідальність, я не маю жодних проблем з цим", - сказав він.

Цього тижня відповідна поправка до широкомасштабного законопроєкту щодо транспорту була схвалена Національною асамблеєю.

Проте поправка все ще має пройти кілька етапів, щоб стати законом, і остаточне рішення лежить на місцевих органах влади.

На дорогах місцевого значення із більшою кількістю смуг і далі діятиме обмеження в 90 км/год. На автомагістралях у Франції діє обмеження в 130 км/год, а в населених пунктах – 50 км/год.

Нагадаємо, Іспанія зменшила дозволену швидкість на великих сільських дорогах зі 100 до 90 км/год.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.