Посол звернувся до італійців: Росія не заслуговує повернення до ПАРЄ

Понеділок, 1 липня 2019, 15:55

Посол України в Італії Євген Перелигін звернувся із відкритим листом до членів італійської делегації у ПАРЄ, у якому засудив їхнє голосування за повернення РФ до Асамблеї без виконання нею жодних умов.

Як повідомляє "Європейська правда", лист під назвою "Дорога Італіє! Росія не заслуговує повернення до ПАРЄ" у понеділок опублікували низка італійським ЗМІ.

Повернення Росії до ПАРЄ увійшло в пакет зі звільненням моряків - джерела

"Цим ганебним рішенням Росія фактично отримала дозвіл на продовження своєї агресивної лінії поведінки на світовій арені", - заявив посол у листі.

Дипломат із жалем відзначив, що саме до 70-річчя Ради Європи її парламентська асамблея "втратила авторитет і більше не може відігравати роль, покладену на цю організацію її засновниками".

"Особливим розчаруванням для мене стало голосування італійської делегації в Асамблеї", - зазначив дипломат. Він перелічив вимоги до РФ, висловлені у численних резолюціях ПАРЄ, та підкреслив, що жодну із них Росія не виконала.

Моряки "в обмін" на ПАРЄ: що ховається за публічним конфліктом Зеленського та Клімкіна

"Понад п'ять років Захід намагається вести діалог з Росією, допомагаючи Україні стримувати цю агресію. Який результат цього "діалогу"? Відповідь така: окупований Крим, понад дванадцять тисяч українських смертей на Донбасі ...До цього дня московський режим продовжує вбивати українців", - зазначив Перелигін.  

"Європейські політики, в тому числі італійці, повинні усвідомити небезпеку для сучасної Європи, яку несе їхня підтримка російського підходу, що полягає у зміні наявних міжнародно визнаних кордонів та кидає виклик міжнародному порядку, а також повинні згадати про дуже тяжкі наслідки такої політики, які вже були у європейській історії", - резюмував дипломат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.